De keurmeesters van de Clubmatch stellen zich voor

Gerda van Stuivenberg

Ik woon in het mooie Twente samen met mijn man en onze Norfolks en Schotse Terriërs. Ik ben groepskeurmeester van groep 3 en 4 en daarnaast enkele rassen in groep 2 en 9.

Wat is er zo mooi aan hondenshows? Allereerst de liefde voor honden die ons samenbrengt. Ieder heeft zijn eigen ras en wil deze zo mooi en goed mogelijk presenteren. Wat ik belangrijk vind is gezondheid, maar we zijn geen dierenarts. Wel kunnen we zien of een hond lekker in zijn vel zit, een goed gewicht heeft, goed kan bewegen, een goed gebit heeft en goed kan ademen.

Het toetsen aan de rasstandaard is natuurlijk het belangrijkste, zonder deze hebben we geen ras. Verder zie ik graag een blije hond met temperament.

Ik hoop op een mooi aantal aanmeldingen en een sportieve dag op 12 oktober.

Gerda van Stuivenberg


Gerard Mensink

Ik kom uit een gezin waarin altijd honden zijn geweest. Mijn vader was jager en zo heb ik al vroeg geleerd met (jacht) honden om te gaan zowel in huis maar ook als jachtmaat. In 1978 ben ik geslaagd voor mijn jachtexamen en heb toen een jachthond aangeschaft en heb uiteraard vele jaren de jachthonden opleiding gevolgd. Later ben ik lang jachthondeninstructeur geweest en besloot ik om keurmeester exterieur te worden van groep 7 en 8.

Ik hoop met mijn kennis van jachthonden een bijdrage te kunnen leveren om deze honden te behouden als goede gebruikshonden met een functionele bouw en een goed karakter die voldoen aan het rasbeeld zoals in de rasstandaard is omschreven.

Ik geniet telkens weer van mijn keuringen of er nu met de hond gejaagd wordt of niet.  Wel probeer ik de eigenaren te stimuleren iets te gaan doen met hun hond en dat hoeft absoluut geen jagen te zijn.

Karakter is voor mij nummer één en als jager is de functionele bouw erg belangrijk en dan komt het type en totaalbeeld. Echter het allerbelangrijkste blijft het samen genieten van onze hobby.

Gerard Mensink

Tiny Hensema

Ik ben  zo’n 35 jaar geleden met de hondensport begonnen bij de KCF / Sneek / Beetsterzwaag. Daar zijn mijn trainingen en allerlei honden-cursussen begonnen. Wij hadden toen collies en vanaf 1998 ook shiba’s erbij.

Vanaf 2002 zijn wij in Noord-Holland verder gegaan. Wij fokken alleen nog met de shiba’s en met onze Kai, een zeldzame Japanse hond. Ook de cursussen voor het keurmeesterschap heb ik daar gevolgd, bij de KCF. Ik mag rasgroep 5, de collies, shelties en de Hollandse herdershond keuren.

Ik doe dat met veel plezier, de hond vergelijken met zijn rasstandaard, het ideaalbeeld. Ook het (rastypische) gedrag en de manier van voorbrengen is belangrijk.

En tijdens de clubmatch mag ik kiezen wie ik dan als beste van die dag plaats, zo leuk! Een hond kan een beetje tot heel mooi zijn, maar ieder neemt toch de mooiste en meest geliefde hond weer mee naar huis! 

Tiny Hensema

Alida Lafleur

Het honden virus is al lang geleden bij mij toegeslagen. Begonnen als kind met een kruising, gevolgd door een dwergpoedeltje van een puppyfarm, geëindigd met al decennia lang Cavaliertjes en Duitse Doggen. Eer zijn nog wel veel meer rassen die ik gewoon super vind, niet alleen om te zien, maar ook om te hebben.

Zo hebben we ook ruim 15 jaar lang genoten van onze peper en zout Schnauzer. Zij was een super oppas als wij een pupjes hadden. Niemand moest het in zijn hoofd halen om daar aan te zitten. Echt een heerlijke hond, die nu nog steeds gemist wordt.

In de loop der jaren ga je je dan eens wat meer verdiepen in de kynologie en zo komt van het een het ander. Na het volgen van de allereerste cursus KK1, direct gevolgd door KK2 en E. & B. kwamen de rasexamens. Inmiddels is mijn eerste rasexamen, de Duitse Dog alweer meer dan 10 jaar geleden. Daar zijn later nog verschillende bijgekomen. Rassen die ik op de komende clubmatch mag komen keuren. Ik hoop dan ook vele mooie honden onder ogen te krijgen.

Alida Lafleur

Geplaatst in Geen categorie.