Showtraining

Een goede presentatie in de showring is ‘werken’ met je hond en daarvoor trainen is zeer de moeite waard. Bij de keuring in de showring gaat het erom dat de hond zich zo voordelig mogelijk toont. De keurmeester moet de hond beoordelen in stand en in beweging.

Om een goed totaalbeeld te krijgen zal een keurmeester de hond meestal ook willen aanraken, zeker als die een dikke vacht heeft. Een hond moet dus op een show rustig kunnen staan, soepel kunnen meelopen en zich zonder problemen laten betasten. De ene hond gaat dat makkelijker af dan de andere. Door oefening valt echter veel te leren, en ook te perfectioneren.

De cursus waar je kunt leren je hond zo goed mogelijk voor te brengen heet Ring- of showtraining. Tijdens de ringtraining wordt de situatie in de ring nagebootst. Elke handler krijgt een of meerdere malen de gelegenheid met zijn hond de elementen te oefenen van de individuele keuring: in stand zetten en blijven staan, gebit tonen, betasten, gangwerk tonen in een driehoek en op en neer.

Onze showtraining wordt verzorgd door ervaren showers die de hond bekijken met een keurmeestersblik, en die tips geven om de presentatie te verbeteren om zo nog beter uit de verf te komen op een hondenshow of clubmatch.

De showtraining is uitsluitend voor leden van de KC Sneek. Lid worden van de vereniging is een vereiste. Aanmelden voor de trainingsavond gaat als volgt: u klikt op de betreffende cursus in de evenementenagenda rechts op deze pagina (PC) of hieronder (Mobiel). Alleen als u zich aanmeldt voor de training kunt u meedoen. Komt u ‘op de bonnefooi’ naar de training en de groep is vol, dan kunt u niet meedoen. We hanteren namelijk een maximale groepsgrootte van 6 deelnemers.
De showtraining wordt gegeven op dinsdagavond op ons terrein aan de Edisonstraat (ingang tegenover nr.20) en in najaar en winter in de Veemarkthal in Sneek. Meer informatie over data en tijden leest u hier. Voor meer informatie over de ringtraining kunt u bellen met onze instructeur Jean Marin: 06 236 767 82