Behendigheid

Behendigheid, ook wel Agility genoemd, is een actiespel waar het plezier van hond en baas voorop staat. Agility is een hondensport waarin een hond met zijn geleider een parcours met hindernissen moet afleggen. In een wedstrijd zo snel mogelijk.

Het concept is gebaseerd op een springparcours uit de paardensport, waarin elementen van gehoorzaamheid zijn ingebouwd.

Het bijzondere aan agility is de standaardisatie; wereldwijd gelden dezelfde regels en hindernissen. De FCI organiseert sinds 1996 een Wereldkampioenschap Agility.

In Nederland is de reglementering en de organisatie van de landelijke competitie in handen van de Raad van Beheer. Jaarlijks vinden er door het hele land wedstrijden plaats.

Trainen voor Behendigheid kan bij de Kynologenclub Sneek e.o. vanaf 1 april tot rond 1 oktober op maandagavonden op ons terrein aan de Edisonstraat in Sneek (ingang tegenover nr.20).  Agility is een positieve bezigheid voor alle honden die plezier hebben in bewegen en in samenwerken met hun baas. Ras is feitelijk onbelangrijk, al hebben sommige rassen qua aanleg en bouw meer in huis om op dit terrein te schitteren dan andere.

Daarom vinden de wedstrijden plaats in de categorieën grote, middel en kleine honden en in drie klassen, zodat elk ras op z’n eigen niveau de top kan bereiken. Overigens doet niet elke hond die voor agility wordt getraind mee aan de competitie.

Het leuke is dat je deze sport ook puur recreatief kan bedrijven, als een ideale manier van sportief bezig zijn met je hond. Dat laatste staat centraal bij de Kynologenclub Sneek e.o.

Meer informatie over data en tijden leest u hier. Informatie over kosten van onze cursussen leest u op deze pagina. Voor andere informatie kunt u bellen met onze instructrice Annie Wiersma: 0515 414 944