Puppycursus

In de week van 23 augustus starten we weer met nieuwe puppycursussen.

In de eerste vier maanden van zijn leven leert een pup ontzettend snel. Het is dan ook heel belangrijk om deze periode optimaal te benutten en uw pup goed te begeleiden. In de puppycursus wordt de basis gelegd van opvoeding en gehoorzaamheid.

Het is dan ook belangrijk zo vroeg mogelijk te beginnen met de lessen. Dit kan bij ons als de pup tenminste 9 weken is (na de tweede enting). Ook met een geldige titerbepaling is de pup toelaatbaar. Het tempo van leren is bij een pup van 8-12 weken groter dan het ooit nog in zijn leven zal zijn. Dat houdt in, dat hij in staat is snel een heleboel goede eigenschappen te ontwikkelen.

In onze puppycursus leren wij de eigenaren hoe ze de pup in het dagelijks leven kunnen begeleiden tot een goed gesocialiseerde- en fijne (huis)hond. Puppy’s leren graag en ze leren snel. De lessen die puppy’s leren, onthouden ze hun leven lang!

Wij leren de puppy’s met een positieve- en beloningsgerichte methode. De puppycursus is gebaseerd op allerlei situaties die in de praktijk aan de orde kunnen komen.

In de lessen komen onder andere aan de orde:

  • aandacht voor de eigenaar
  • wandelen zonder trekken
  • spelen met de hond
  • zitten
  • liggen
  • hier komen
  • verzorging (borstelen, betasten, aan de snuit komen, in — de oren kijken, poten optillen)
  • socialiseren vreemde voorwerpen, mensen en soortgenoten)

Er worden geen aparte theorielessen verzorgd, maar in de praktijklessen is altijd tijd voor vragen en onderwerpen waar in de praktijk problemen worden ondervonden.

Krijgt u binnenkort een puppy kom eens vrijblijvend kijken op de cursusavond. Ook als u al eerder een hond heeft gehad, blijft een puppycursus van belang. Immers, elke hond is anders.
Voor verdere informatie over de puppycursus kunt u altijd even mailen, bellen of even langskomen op de cursusavond.

De puppycursus bestaat uit 8 lessen en wordt gegeven op dinsdagavond, woensdagmiddag en op zaterdagochtend op ons terrein aan de Edisonstraat 17 en in najaar en winter in de Veemarkthal in Sneek. Meer informatie over data en tijden leest u hier. Informatie over kosten van onze cursussen leest u op deze pagina. Voor meer informatie kunt u bellen met Amieke de Rapper 06 204 100 48.

U kunt zich aanmelden voor de cursus via dit formulier.

volgende -> Beginnerscursus