Hoopers

Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden die na een mooie carrière in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen. Het vraagt wel geestelijke inspanning, maar de fysieke belasting is minimaal. Er komen geen sprongen in een parcours voor. En dat terwijl het wel een actieve sport is.

De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops (hoepels), in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met de handler.

Ook voor jonge honden is Hoopers een leuke afwisseling en kan het een goede en minder belastende voorbereiding zijn op de agility. Hoopers is geschikt voor honden van alle leeftijden.

Meer informatie over data en tijden leest u hier. Informatie over kosten van onze cursussen leest u op deze pagina. Voor meer informatie kunt u bellen met Amieke de Rapper 06 204 100 48.

U kunt zich aanmelden voor de cursus via dit formulier.