Huisregels

Voor onze nieuwe cursisten willen we graag als Kynologenclub Sneek e.o. een aantal dingen uitleggen en onder de aandacht brengen.

De eerste les:

  • De pups mogen bij ons beginnen vanaf een leeftijd van 9 weken, na de 2e inenting.
  • Neem het inentingsboekje van uw hond mee om vast te stellen dat uw viervoeter de benodigde (en geldige) inentingen heeft gehad. Zonder de benodigde inentingen mag uw hond niet aan de cursus meedoen.
  • Graag 15 minuten van te voren aanwezig i.v.m. afwikkeling van de administratie, uitleg, controle van inentingen e.d.

Aanwezigheid bij de lessen

  • De cursus bestaat uit 8 lessen van 45 minuten.
  • Kunt u niet aanwezig zijn en hebt u geen vervanger, dan graag afmelden bij de instructeur.
  • De inschrijving is definitief en kan alleen bij de ledenadministratie weer per email of schriftelijk opgezegd worden.
  • De geleider van de hond bij de cursussen moet minimaal 16 jaar zijn.
  • Als uw hond loops is, mag ze drie weken niet naar cursus (en ringtraining) komen. Deze drie lessen krijgt u vergoed in de vervolgcursus. Teruggave van cursusgeld is niet mogelijk.

Algemene Info van de lessen

In beginsel wordt een gehele cursus door één instructeur geleid. Als een instructeur onverhoopt verhinderd is, zoeken we een passende oplossing. Dit kan een andere instructeur zijn, soms wordt een groep samengevoegd met een andere groep of wordt de les later ingehaald.

De hond draagt een gewone halsband van leer of nylon en is aangelijnd door middel van een gewone riem van leer of nylon. Leer heeft onze voorkeur omdat deze makkelijker en zachter is voor de handen. Het gebruik van een uitrekriem is tijdens de les niet toegestaan. Honden met slipkettingen, prikbanden of elektronische banden worden op het terrein en de cursus niet toegelaten.

Trainen en Belonen:

Onze manier van trainen wordt gedaan dmv beloning met wat lekkers, stem en/of eventueel een speeltje. Dit wordt naderhand afgebouwd. We werken dus niet met de clicker of iets dergelijks.